Voor financiële educatie en het bespreekbaar maken van armoede in het klaslokaal

Het interactieve GeldLab, gevestigd binnen het Belasting & Douane Museum, en stichting Positive Minds hebben de krachten gebundeld om een cruciale stap te zetten in de bevordering van financiële educatie en het doorbreken van taboes rondom geldzaken en armoede. Met een gezamenlijke visie en vastberadenheid om jongeren te ondersteunen bij het begrijpen en beheren van geld, werken beide organisaties nauw samen.

Het GeldLab, gehuisvest in het Belasting & Douane Museum, biedt jongeren een interactieve omgeving waarin ze op speelse wijze leren omgaan met geld. Het motto “hoe jonger geleerd, hoe beter met geld omgegaan kan worden” benadrukt het belang van vroegtijdige financiële bewustwording. Deze benadering sluit naadloos aan bij de visie van stichting Positive Minds.

Stichting Positive Minds heeft een reeks leskisten ontwikkeld, waardoor scholen op een laagdrempelige en toegankelijke manier het gesprek kunnen aangaan over armoede in het klaslokaal. Met zorgvuldig geselecteerde leesboeken en bijbehorende opdrachten stimuleert de leskist open dialogen over ervaringen met geld. De leskist is beschikbaar via de bibliotheek in Rotterdam en de omringende regio. Zo hebben scholen en leerkrachten eenvoudig toegang tot het educatieve materiaal, dat naadloos in hun lesprogramma’s geïntegreerd kan worden.

De samenwerking tussen Positive Minds en GeldLab creëert een waardevolle kans voor scholen om te profiteren van zowel de uitgebreide lesmaterialen in de leskist als een inspirerend bezoek aan GeldLab. Deze gezamenlijke inspanning richt zich specifiek op jongeren, met een focus op leerlingen in de laatste jaren van het basisonderwijs en de beginjaren van het voortgezet onderwijs.