Lost Positive Minds de armoede op?

Neen. Als gezegd, onze stichting gaat het armoedeprobleem niet oplossen. Wel gaat het ons erom het onderwerp armoede op een toegankelijke en laagdrempelige manier bespreekbaar te maken met kinderen. Hierdoor ontstaat op jonge leeftijd beter begrip voor mensen en kinderen die het niet breed hebben. Ook leidt een gesprek tot meer bewustzijn over de invloed die opgroeien in armoede heeft. Onze verwachting is dat dit uiteindelijk eraan bijdraagt om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Projecten

De stichting Positive Minds is kortgeleden opgericht en komt voort uit een burgerinitiatief tegen armoede dat op poten is gezet door Rochelle Heerema. Zij ontwikkelt en voert al 4 jaar projecten uit op het gebied van armoede en kinderen.

Leskist Kansrijk - Doorbreek de cirkel van armoede

In deze kist voor groep 7 en 8 en de brugklas zit materiaal voor 8 lessen. Er zit een diversiteit aan boeken en opdrachten in. Elke leerling vindt wel iets van zijn of haar gading. Als leerkracht kun je de verdeling van de boeken eventueel wat aansturen. Dankzij de ervaring en het samen delen, maken leerlingen zich het onderwerp meer eigen dan via een klassikale les over armoede. Leskist is mede ontwikkeld in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet.

Lesmethode armoede voor oudere kinderen

Naast de leskist is ook Carrousel Jongeren en Geld ontwikkeld voor de 3HAVO en 3VWO. De Carrousel bestaat uit deels een dag met allerlei prikkelende workshops over geld, inkomsten en uitgaven, deels een interactieve theatervoorstelling over geld en schulden. Zo’n dag past goed bij de levensfase van deze kinderen. Ze staan voor hun profielkeuze en beginnen al na te denken over hun latere studie. Leerlingen gaven achteraf aan dat ze door deze workshop weten waar ze terecht kunnen voor hulp. Ze hebben geleerd hoe belangrijk het is die hulp op tijd in te roepen. Zo worden ze financieel bewuster en zelfredzamer. En: na de workshops waren ze veel opener over hun eigen situatie. Ze schaamden zich minder en hadden meer begrip voor elkaar.

Het bestuur

Stef Voermans

Voorzitter
In het dagelijks leven senior adviseur Bouwfysica en Duurzaamheid – Rijksvastgoedbedrijf

Hans Spaans

Penningmeester​
In dagelijks leven partner van accountantskantoor BoekestijnKester

Sylvia Broeseliske

Secretaris
In dagelijks leven partner van FYRM. Advocaten

Initiatienemer

Rochelle Heerema

Rochelle Heerema is oprichter, projectmanager en drijvende kracht achter Stichting Positieve Minds. Ze is enthousiast, verbindend en een creatief persoon met vele jaren projectervaring in het sociale domein. Al zo’n 10 jaar geleden begon ze met Europese projecten om jongeren te begeleiden om werkervaring op te doen in het buitenland. Rochelle: “Ik zag dat veel jongeren problematische schulden hebben en weinig weten van financiële zaken. Ook hebben ze hier geen les in gekregen”. Vervolgens heeft Rochelle voor gemeenten diverse vruchtbare projecten gedaan over armoede en schulden. Onder het motto “het is goed om jongeren te helpen, maar beter om dit te voorkomen” begon ze haar eerste projecten gericht op schoolkinderen. Jong geleerd, oud gedaan.

Wil je contact?

App of bel   06-44 175 993 of verstuur een bericht:

Adres

Stichting Positive Minds
Siem Leenestraat 8
2552 CH Den Haag

ANBI

Stichting Positive Minds is geregisseerd als ANBI (Niet Beogende Instelling) Kvk nummer: 80065953
RSIN 861544559