Welkom in de wereld van Kansrijk

De komende week staat de leskist Kansrijk – Doorbreek de cirkel van armoede klaar in jullie klas, gevuld met boeiende boeken en intrigerende avonturen.

We waarderen jullie deelname aan dit bijzondere project. Samen gaan we op een boeiende reis om dieper inzicht te krijgen in het leven van leeftijdsgenoten.

Hier zijn enkele belangrijke links die jullie kunnen helpen bij de opdrachten en om een beter begrip van de wereld om ons heen te krijgen:

We kijken uit naar jullie ontdekkingen terwijl jullie de wereld om jullie heen verkennen.

Laten we samen leren, groeien en volop genieten van dit opwindende avontuur!

Verken de Wereld van Annemarie Jongbloed: Van Onderwijs naar Literatuur

Welkom in de betoverende wereld van Annemarie Jongbloed, een auteur wiens reis van het onderwijs naar de literatuur een inspirerend pad heeft gebaand. Voordat ze haar pen omtoverde tot een instrument voor verhalen, stond Annemarie Jongbloed voor de klas op een school voor kinderen met spraak- en taalproblemen. Deze ervaring opende haar ogen voor de unieke uitdagingen die deze kinderen ondervonden bij het leren lezen en schrijven, en zette haar vastberadenheid aan om een positieve verandering teweeg te brengen.

 

Kringloopwinkels populair: “Tweedehands geen taboe meer

Waarom Circulair Ondernemen Zo Gaaf Is

Circulair ondernemen draait niet alleen om slim zakendoen, maar ook om iets wat super belangrijk is: duurzaamheid! In plaats van dingen weg te gooien, geven kringloopwinkels spullen een tweede kans. Dit betekent minder afval en meer fun, want je kunt allerlei coole dingen ontdekken in kringloopwinkels.

Kringloopwinkels: Jouw Avontuurlijke Schatkisten

Stel je voor dat kringloopwinkels als avontuurlijke schatkisten zijn. Je weet nooit wat voor gave dingen je zult vinden! Het is als een speurtocht naar unieke items en vintage schatten. Maar het beste van alles? Je draagt bij aan een groenere wereld door te kiezen voor hergebruik.

 

film: Arm Kind

In de korte documentaire Arm Kind ontmoeten vier duo’s elkaar voor de eerste keer in een donkere ruimte voor een schoolbord van glas. Samen ontdekken zij al tekenend en schrijvend op het bord wie de ander tegenover hen is. Wat betekent opgroeien in armoede voor de persoon tegenover hen? Hoe voelt opgroeien met geldstress? En wat kunnen leerkrachten en ouders daaraan doen?

Facultatief verder lezen: Ter verdieping van het onderwerp kunnen leerlingen ook tijdens het vrij lezen boeken lezen waarin armoede een rol speelt.

Kahoot maken in de klas: 

Met Kahoot! Is het mogelijk om een quiz te maken, discussievragen te stellen en andere simpele vragen te maken