Leskist lenen? Bij de plaatselijke bibliotheek!

Welkom bij de Leskist Uitleenpagina voor Leerkrachten!

Op zoek naar een educatieve manier om het onderwerp armoede in uw klas te bespreken? Dan zit u hier goed.

Onze leskist bevat niet alleen inhoudelijke opdrachten, maar ook verdiepende vragen die open dialogen over armoede mogelijk maken. Bovendien helpt het bij het verbeteren van de leesvaardigheid en leesbeleving van uw leerlingen. Het bespreekbaar maken van het ‘lastige’ onderwerp armoede kan de eerste stap zijn om het taboe te doorbreken en de cirkel van armoede te doorbreken.

De leskist is ontworpen om het onderwerp toegankelijk te maken en in uw lesplan te integreren. Met behulp van de opdrachten en materialen kunt u diepgaande gesprekken voeren en bewustwording creëren over dit belangrijke maatschappelijke vraagstuk.

We nodigen u van harte uit om de Leskist Kansrijk te lenen bij uw plaatselijke bibliotheek. Samen kunnen we impact genereren en een positieve verandering teweegbrengen. We hopen dat deze leskist waardevolle en betekenisvolle lessen toevoegt aan uw lesprogramma.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het lenen van de leskist? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

We wensen u inspirerende en leerzame momenten in de klas toe!

Doet jouw bibliotheek mee?

Verschillende bibliotheken en het land bieden jou en je leerlingen de kans om ons waardevolle lesmateriaal te lenen voor een periode van maar liefst 6 weken!

De bibliotheken begrijpen dat flexibiliteit belangrijk is, dus als je meer tijd nodig hebt, kan de bibliotheek in overleg met je uitleentermijn verlengen.

Hieronder vind je een handige lijst van deelnemende bibliotheken, gesorteerd op alfabetische volgorde per gemeente:

Doet jouw bibliotheek nog niet mee?

App of bel  met Rochelle: 06-44 175 993.