Voor leerkrachten

Armoede bespreekbaar maken? Positive Minds is dé stichting om meer te leren of bezig te zijn met armoede en geld in de klas. Via de bibliotheek in de buurt kun je als leerkracht de leskist over armoede lenen. Deze is geschikt voor basisscholen en in het voortgezet onderwijs. 

Over de leskist

De leskist is ontwikkeld in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet, locaties Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. De Bibliotheek heeft haar kennis van jeugdliteratuur ingezet om dit maatschappelijk relevante onderwerp bespreekbaar te maken in de klas. Door mee te leven met personages uit boeken, kun je iets leren over anderen. Dit is gebruikt om te kunnen praten over armoede in de klas. Door jeugdliteratuur in te zetten bij andere vakken, krijgt lezen meer samenhang en gaan leerlingen lezen om te weten en te begrijpen. 

Ga je met de kist aan de slag? Bekijk hier de instructievideo

Heb je een vraag?

Partners en sponsors

Spreken de activiteiten van  Positive minds je aan? Het is mogelijk om partner te worden of om ons te sponsoren. Structureel of per project. Dat kan in natura of door bijvoorbeeld een bedrag te sponsoren. Neem gerust contact met ons op. Deze organisaties gingen je voor: