Ambassadeur Tineke Serlie

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik partner bij The Executive Network (TEN). Als practice lead voor de Zorg & Publieke sector draag ik met veel plezier bij om goede bestuurders en toezichthouders bij organisaties in de zorg en in het bredere publieke domein te plaatsen die met impact het verschil maken.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Positive Minds?

Positive Minds is een prachtig initiatief om concreet iets te doen aan armoede als maatschappelijke uitdaging. Een uitdaging die niet alleen nu maar helaas ook in de toekomst steeds meer aandacht zal vragen. Rochelle, de initiatiefnemer van Positive Minds, speelt hierbij een bezielende en inspirerende rol waar ik graag een bijdrage aan lever.

Wat houdt het ambassadeurschap voor jou in?

Bewustzijn rond armoede verhogen en het meer bespreekbaar maken, zijn de start om oorzaken te begrijpen en oplossingen te bedenken. Juist met en voor kinderen. De leskist, die voor alle scholen in Nederland beschikbaar is, is daar een concreet voorbeeld van. Daarnaast kan ik mijn netwerk inzetten om andere initiatieven voor Positive Minds te bedenken en te helpen uitvoeren.

Wat is de belangrijkste les die je in je leven geleerd hebt die je door zou willen geven aan kinderen die opgroeien in armoede?

Probeer hulp te vragen als je je verdrietig voelt als gevolg van omstandigheden waar je geen invloed op hebt. Geloof in je zelf en maak keuzes voor je eigen toekomst. Dat hangt niet af van wat je hebt of bezit maar van wie je bent en wat je kan.