Ambassadeurs Ruud van den Tillaar

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik Algemeen Directeur van de Kredietbank Limburg. Dat is een organisatie waar 6 gemeenten de eigenaar van zijn en de inwoners van deze gemeenten helpen wij om financieel (zelf)redzaam te worden en te blijven. Dat doen we onder andere met preventieactiviteiten, het regelen en oplossen van schulden, budgetcoaching, bewindvoering en sociale kredietverstrekking. De Kredietbank Limburg werkt daarnaast voor meerdere gemeenten die dienstverlening afnemen.

Daarnaast ben ik bestuurlijk actief bij de NVVK (branchevereniging voor schuldhulp en financiële dienstverlening), SAM (beroepsvereniging voor uitvoerders sociaal domein), NVSI (Nederlandse vereniging voor sociale innovatie), Volwassenfonds Sport en Cultuur Limburg en lid van de Raad van Toezicht van de KRSD (Kwaliteitsregister Sociaal Domein). Kortom een bezige bij die graag het verschil maakt voor mensen die het minder hebben getroffen in een complexe samenleving.

 

Waarom ben je ambassadeur geworden van Positive Minds?

Het enthousiasme van de initiatiefneemster Rochelle werkt heel aanstekelijk en ik vind het persoonlijk heel mooi hoe zij probeert via het onderwijs kinderen met elkaar in gesprek te laten gaan over een ingewikkeld onderwerp dat armoede heet.

 

Wat houdt voor jou het ambassadeurschap in?

Het meedenken bij ideeën, het ontsluiten van mijn netwerk om zo op meerdere plaatsen in Nederland de leskist beschikbaar te krijgen op scholen zodat daar het goede gesprek over armoede en schaarste opgestart kan worden.

 

Wat is een belangrijke les die je in je leven geleerd hebt en die door zou willen geven aan kinderen die oproeien in armoede?

Durf vooral om hulp te vragen. Wat we nu vaak zien is dat mensen vanwege schaamte veel te laat aan de bel trekken. De problemen zijn dan vaak al groot net als de stress die dat met zich meebrengt. Deze stress slaat ook over op de kinderen en heeft effect op hun ontwikkeling. Als kinderen het gesprek aandurven te gaan, is dat wellicht een hele mooie opening om mensen eerder en sneller te helpen en te behoeden voor verdere problemen en stress. Als dat lukt zullen de kinderen zich beter ontwikkelen en opgroeien.

Mooi als ik daar een bijdrage aan kan leveren!