Ambassadeur Chris van Voorden

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Chris, en ik werk dagelijks bij InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Mijn rol als hoofd internationaliseren houdt in dat ik samen met mijn team buitenlandse bedrijven help zich te vestigen in Zuid-Holland. Daarnaast ondersteunen we Nederlandse bedrijven bij hun uitbreiding naar nieuwe landen en markten. Als lid van het managementteam draag ik bij aan de strategie, bedrijfsvoering en het personeelsbeleid van de organisatie. Naast mijn professionele leven ben ik trots vader van drie geweldige kinderen.

Waarom ik ambassadeur ben geworden van Positive Minds? Dat heeft een speciale reden. Toen Rochelle mij vroeg om ambassadeur te worden, hoefde ik geen moment na te denken. Het werk dat Positive Minds doet, raakt me diep. Net als voor mijn eigen kinderen, wens ik voor alle kinderen dat ze kunnen opgroeien zonder armoede en met alle kansen voor een goede ontwikkeling. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend, en daarom vind ik de belangrijk aandacht te vragen voor dit onderwerp en het bespreekbaar te maken. Daar zet ik me vol overtuiging voor in.

Wat betekent dit ambassadeurschap voor mij? Voor mij draait het vooral om meedenken met de organisatie en het inzetten van mijn kennis en netwerk om Positive Minds te laten groeien. Ik wil ervoor zorgen dat er meer leskisten op meer locaties geplaatst kunnen worden kunnen zijn, zodat nog meer kinderen de ondersteuning kunnen krijgen die ze verdienen.

Een belangrijke les die ik in mijn eigen leven heb geleerd en die ik graag wil doorgeven aan kinderen die opgroeien in armoede, is dat het leven soms uitdagend kan zijn. Er kunnen moeilijke momenten zijn, maar zelfs in de donkerste tijden is er altijd wel een lichtpuntje aan de horizon te vinden. Blijf daar kracht uit putten en houd vast aan de wetenschap dat er altijd nieuwe kansen zullen komen.

Laten we samen streven naar een wereld waarin elk kind gelijke kansen krijgt en waar armoede geen belemmering vormt voor hun groei en ontwikkeling.