Ambassadeur Chris van Voorden

  1. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk bij InnovationQuarter; dat is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Als hoofd internationaliseren help ik samen met mijn team buitenlandse bedrijven te vestigen in Zuid-Holland en ook ondersteunen we Nederlandse bedrijven bij het uitbreiden naar nieuwe landen en markten. Ik ben tevens lid van het managementteam van InnovationQuarter en werk mee aan de brede strategie, bedrijfsvoering en personeelsbeleid van de organisatie. Ook ben ik in het dagelijks leven vader van drie kinderen.

  1. Waarom ben je ambassadeur geworden van Positive Minds?

Toen Rochelle me hiervoor vroeg, was ik meteen enthousiast. Het is een belangrijk onderwerp, waar Positive Minds zich voor inzet. Net als mijn eigen kinderen, zou ik willen dat alle kinderen kunnen opgroeien zonder armoede en met voldoende ruimte voor hun ontwikkeling. Helaas is dat niet zo en het is goed om daar aandacht voor te vragen en het bespreekbaar te maken. Daar zet ik me graag voor.

  1. Wat houdt voor jou het ambassadeurschap in?

Vooral meedenken met de organisatie en mijn kennis en netwerk inzetten om Positive Minds te laten groeien en meer leskisten op meer locaties geplaatst te krijgen.

  1. Wat is een belangrijke les die je in je leven geleerd hebt en die door zou willen geven aan kinderen die oproeien in armoede? 

Het leven kan soms moeilijk en zwaar zijn, maar er is altijd wel een lichtpuntje – en een nieuwe kans – aan de horizon. Hou je daaraan vast.