Recensie over Arme Rijk

Rijk is een eenvoudige jongen die door zijn stervende moeder de wijde wereld in wordt gestuurd om te ontdekken wie hij is. In die wijde wereld komt hij zowel armoede als rijkdom tegen, in al hun gedaanten. Alle belevenissen tijdens zijn reis en de sleutelfiguren die hij daarbij tegenkomt, zijn bepalend voor zijn levensweg.

Dit verhaal vol symboliek sleept je mee van begin tot eind. Je identificeert je moeiteloos met het hoofdpersonage, en tegelijkertijd bekijk je zijn avonturen met een zekere afstand. 

Wat een mooi luisterboek is dit, verteld door Klemens Patijn. Met verschillende stemmetjes vertelt hij het verhaal. Met de mooie muziek op de achtergrond die de sfeer duidelijk bepaald, maakt het tot een mooi geheel. Is het een erg fijn verhaal om naar te luisteren.  Een jongen die door zijn moeder de wijde wereld in gestuurd wordt, omdat zij zal sterven. Je volgt zijn reis en hoe hij op zoek gaat naar wie hij wil worden.  Onderweg krijgt hij te maken met allemaal verschillende situaties en mensen die hem, al dan niet op een leuke manier, op weg helpen. Deze hele zoektocht doet hij met een knapzak een appel en een ei. Zo komt hij ook bij een veerboot die hem wil overzetten voor een appel en een ei, op dat moment klinkt de muziek wel heftig en lijkt het iets van de dood weg te hebben.

Het is een erg mooi verhaal om naar te luisteren. Je kunt het lenen met de luisterbieb app en het duurt ongeveer een half uur.

Bette Westera kan als geen ander lichte en minder lichte thema’s voor peuters en kleuters verwoorden. Haar (prenten)boeken vallen regelmatig in de prijzen, waaronder een Gouden Griffel (voor Doodgewoon) en de Gouden Poëziemedaille.